Her er du:  Hjem  >  Våre merker  >  Yamaha 

Yamaha

Om Yamaha

Yamaha en et Japansk familieeid firma og ble grunnlagt som orgelprodusent allerede i 1887. Firmaet utvikler og lager et bredt spekter av produkter med spennvidde fra motorsykler til Hi-Fi-utstyr, men er kanskje mest kjent som verdens største tilvirker av musikkinstrumenter.

I 1954 startet Yamaha produksjon av høykvalitets Hi-Fi-utstyr, men er siden introduksjonen av multikanals kinolyd kanskje mest annerkjent for sine glimrende surroundprodukter.

I 1985 lanserte firmaet selve opphavet til hjemmekinoforsterkeren; Yamaha DSP-1, verdens første forsterker med Digital Soundfield Processor-teknologi (DSP). DSP ble utviklet og patentert av Yamaha og er fortsatt er selve hjertet i alle hjemmekinoreveicere. Yamaha har derfor den dag i dag en særstilling når det kommer til kino- og hjemmekinoprodukter og er verdens største produsent av profesjonelt kinoutstyr. 

 

Uavhengig av produktserie har Yamaha en nesten fanatisk fokus på kvalitet og driftsikkerhet, og er etter sigende den Hi-Fi produsenten i verden med lavest andel produksjonsfeil, med en feilrate på under 2 promille over et bredt produktspekter.

 

Lydmessig har Yamaha, som Luxman, fokus på naturlig lydgjengivelse uten forvrengning. Produktene har en «smooth» og kroppslig fremtoning med utgangspunkt i instrumenters naturlige klang. Siden de er verdens største instrumentprodusent har de også her en unik fordel som mange produsenter nok misunner dem. 

Både utseende- og lydmessig har Yamaha en del fellestrekk med landssøster Luxman, og omtales ofte litt flåsete som «fattigmanns Luxman». Selv om Yamaha kanskje ikke alltid setter pris på dette klengenavnet er det uten tvil en stor kompliment. Om man ikke har mulighet til å kjøpe en av Luxmans legendariske klasse A forsterkere, vil man få mange av de samme lydidealene i Yamahas glimrende AS-serie til en brøkdel av prisen.

Kjøp Yamaha-produkter her:

Kontakt oss

LydForetaket AS

Org.nr: 920 898 874

post@lydforetaket.no 

Kontakt_oss  /  Frakt  /  Retur   Betaling

Vi aksepterer

  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2018 LydForetaket AS.  Alle rettigheter reservert. Org nr.: 920 898 874