Wharfedale Linton Heritage

Wharfedale

Varenr.
980009870
Pris fra
kr 19 995
Enhet
par

Wharfedale Linton Heritage er en høyttaler laget for å feire Wharfedales 85-års-jubileum. Den bygger på samme lest som firmaets klassiske modeller, men er helt oppdatert med tanke på teknologi og meaterialkvalitet. En nydelig høyttaler som man lett blir utrolig glad i!

LINTON-2020-300x204.jpg


Wharfedale Linton Heritage
er en stativhøyttaler etter god gammel oppskrift. Vi har vært igjennom en periode hvor høyttalere skulle være så små og smale som mulig, to kriterier som ikke nødvendigvis er forenedlig med god lyd. Det er derfor utrolig deilig å se at de store, firkantede, klassiske høyttalerene nå er på vei inn igjen - ikke bare i hjertene til lydentusiasten, men også hos den designbeviste.

Linton-im1-1536x625.png

Det er noe vakkert og naturlig med ting hvis form følger funksjon, og det kan man absolutt si at Linton Heritage gjør. Den brede frontbaffelen ikke bare ser bra ut, men den gir lydmessig også en mye mer naturlig klang, hvor høyttaleren lydmessig faktisk forsvinner i større grad enn på smale høyttalere.

Linton Heritage er en voksen 3-veis stativhøyttaler bestykket med et 8-tommer stort basselement , og en dedikert 5-tommer stor mellomtonedriver, begge laget av vevd sort kevlar. Diskanten er, som seg hør og bør, på en klassisk engelsk konstuksjon en 1-tommer stor silkedome.

Først og fremt en musikalsk høyttaler

Linton Heritage er må først og fremst beskrives som en utrolig musikalsk høyttaler. Lydmessig presenterer de et stort, deilig og fyldig lydbilde med imponerende definisjon og driv i bassen. Mellomtonen er varm, men samtidig klar og gjennomsiktig. Toppen "bare er der" slik den skal være på en britisk høyttaler. Den er usedvanlig naturlig, uten at den noen gang tiltrekker seg oppmerksomhet eller blir skarp. Kort fortalt forsvinner høyttaleren og man sitter igjen med musikken - bedre skussmål er det vel vanskelig å be om?

Gir utrolig god valuta for pengene

Som alle Wharfedales modeller gir Linton Heritage eksepsjonellt mye for pengene. Ikke bare spiller de utrolig godt, men de er også uvanlig flott laget, noe vekten på nesten 19kg per stk vitner om. Utførelsen er det heller ingen ting å si på med møbelfinish i ekte valnøtt eller mahogany. Det medfølgende stativet er bygget av stål og massivt treverk og gir både høyttalerne de beste arbeidsforhold så vel som praktisk oppbevaring for vinyl. Dette er høyttalere som oppfattes som veldig mye dyrere enn det de faktisk er!

linton-image-1.jpg
Historikk

Wharfedale er en gammel og ærverdig høyttalerprodusent som kan spore sine røtter tilbake til 1932. Firmaet ble startet i en dal ved elven Wharfe i Yorkshire, derav navnet,  da grunnleggeren Gilbert Briggs bygget sin aller første høyttaler i garasjen.

Firmaet har nå produsert høyttaIere i snart 90 år og er ansvarlig for å ha utviklet og oppfunnet flere høyttalerteknologier som nå er så etablerte at vi nærmest tar de for gitt. Deriblant keramiske magneter og «roll surround» det klassiske gummiopphenget som fester selve høyttalermembranen til kurven på nær sagt alle høyttalere. 

I dag er firmaet et datterselskap av IAG, som også eier prestisjetunge merker som Luxman, Audiolab og Quad. Det fantastiske med IAG er at de lar hvert firma være uavhengig, og tro mot seg selv, samtidig som de sørger for at de har det de trenger av ressurser og produksjonskapasitet for å holde seg konkurransedyktige. Wharfedale bygger i dag alle sine høyttalere fra bunnen av i en av verdens mest moderne og, med sine 140 mål, største høyttalerfabrikker.

Linton-im5-1536x886.png

Informasjon fra produsent

To celebrate its history, Wharfedale has established the Heritage Series recreations of famous models from its past, entirely re-engineered using contemporary techniques and materials. The latest loudspeaker to join this collection is the Linton.

The original Linton debuted in 1965 and the line continued in various iterations until the end of the 1970s. It was a classic model of its time, viewed as a serious hi-fi speaker but also relatively affordable. Its cabinet was substantial, big enough to hold three drive units including a good-sized bass unit, yet not overly unwieldy by the standards of the day.

The new Linton has a clear family resemblance. It, too, is a three-way standmount model – a rarity in the modern era – retaining similar proportions to the classic Linton models. Its wood-veneered cabinet has a vintage look, yet the standard of finish is distinctly contemporary.

Linton-im7-1536x886.png

Spesifikasjoner

General Description 3-way vented-box/standmount
Enclosure Type Bass reflex
Transducer Complement 3-way
Bass Driver 8"(200mm) black woven Kevlar® cone
Midrange Driver 5"(135mm) black woven Kevlar® cone
Treble Driver 1" (25mm) soft dome
AV Shield No
Sensitivity (2.83v @1m) 90dB
Recommended Amplifier Power 25-200W
Peak SPL 110dB
Nominal Impedance
Minimum Impedance 3.5Ω
Frequency Response(+/-3dB) 40Hz ~ 20kHz
Bass Extension(-6dB) 35Hz
Crossover Frequency 630Hz & 2.4kHz
Height (on plinth) 565mm
Width 300mm
Depth (with terminals) (330+30)mm
Net Weight 18.4kg 18.4kg/pcs

 

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×