Wharfedale EVO4CS

Wharfedale

Varenr.
980009868
Pris fra
kr 4 995
Enhet
stk

Wharfedale EVO4CS er den minste senterhøyttaleren i Wharfedales nye EVO4-serie. Når det er sagt så er den ikke det de fleste ville kalle en liten senter med en bredde på 585mm og en vekt på neste 12kg.

EVO4.CS

EVO4.CS er lillebroren til den ganske så voksne EVO4.C. Når det er sagt så er den fortsatt en virkelig god senterhøyttaler med imponerende krafthåndtering og en klarhet og renhet i lydbildet som mange, langt dyrere, høyttalere ikke har. På tross av dette koster den under 5.000 kroner, noe som er eksepsjonelt god valuta for pengene. Flott laget er den også, med ekte treverk og heftige magneter, noe vekten på nesten 12kg vitner om.

Ikke bare er den utstyrt med Wharfedales fantastiske AMT-diskant, utviklet for Elysian-serien, den har også to stk. 5" store basselementer laget av kevlar.
EVO-AMT-Exploded-Diagram-2.jpg

EVO4-serien

EVO4 er Wharfedale sin aller nyeste serie. Den ble utviklet parralelt med Elysian og ble laget for å være en nedskalert versjon av flaggskipet, med så mye som mulig av teknologien fra storebroren som mulig, men til en helt annen pris.

Serien er også mye mer omfangsrik, med to stativhøyttalere, to gulvstående modeller samt to senterkanaler og én dedikert vegghengt bakhøyttaler.

Alle høyttalerne i serien er bestykket med den seneste versjonen av Wharfedale sin berømte AMT-diskant (Air Motion Transformer). I en AMT-diskant er selve membranen holdt i et magnetisk felt hvor strategisk plasserte magneter har en jevn og absolutt kontroll over hele membranens overflate. Selve membranen er både utrolig lett og har uvanlig stor overflate noe som resulterer i fyldig, uanstrengt og eksepsjonelt oppløst gjengivelse.

EVO4 Walnut Series (2) (2)_ny.JPGHistorikk

Wharfedale er en gammel og ærverdig høyttalerprodusent som kan spore sine røtter tilbake til 1932. Firmaet ble startet i en dal ved elven Wharfe i Yorkshire, derav navnet,  da grunnleggeren Gilbert Briggs bygget sin aller første høyttaler i garasjen.

Firmaet har nå produsert høyttalere i snart 90 år og er ansvarlig for å ha utviklet og oppfunnet flere høyttalerteknologier som nå er så etablerte at vi nærmest tar de for gitt. Deriblant keramiske magneter og «roll surround» det klassiske gummiopphenget som fester selve høyttalermembranen til kurven på nær sagt alle høyttalere. 

I dag er firmaet et datterselskap av IAG, som også eier prestisjetunge merker som Luxman, Audiolab og Quad. Det fantastiske med IAG er at de lar hvert firma være uavhengig, og tro mot seg selv, samtidig som de sørger for at de har det de trenger av ressurser og produksjonskapasitet for å holde seg konkurransedyktige. Wharfedale bygger i dag alle sine høyttalere fra bunnen av i en av verdens mest moderne og, med sine 140 mål, største høyttalerfabrikker.

Informasjon fra produsent

Wharfedale’s new EVO4 has grown out of the extensive research and development that produced the ELYSIAN flagship loudspeakers and borrows much of the technology involved in ELYSIAN.

The primary focus is on the AMT development resulting in a radically different way of reproducing high frequency detail efficiently and accurately. Similar cabinet technology to ELYSIAN provides a stable and solid foundation for the drive units with radiused edges to help integrate the driver output with the room acoustics. In addition the unique SLPP bass reflex system, as developed for ELYSIAN, is now incorporated in EVO4.

Spesifikasjoner

General Description 2-way centre speaker
Enclosure Type bass reflex
Transducer Complement 2-way
Bass Driver 5"(130mm) Black Woven Kevlar® Cone x2
Midrange Driver  
Treble Driver 30x60mm AMT
AV Shield No
Sensitivity (2.83V @ 1M) 89dB
Recommended Amplifier Power 25-100W
Peak SPL 103dB
Nominal Impedance
Minimum Impedance 4.4Ω
Frequency Response (+/-3dB) 50Hz ~ 22kHz
Bass Extension (-6dB) 45Hz
Crossover Frequency 2.7kHz
Dimensions (HxWxD) 185 x 585 x (265+10)mm
Net Weight 11.6kg/pcs

 

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×