Wharfedale EVO4.C

Wharfedale

Varenr.
980009867
Pris fra
kr 6 995
Enhet
stk

Wharfedale EVO4.C er den største senterhøyttaleren i Wharfedales nye EVO4-serie. En HEFTIG senterkanal på hele 16kg som imponerer allerede før du har hørt den. Ikke minst gir den uforståelig mye for pengene!

EVO4.C

EVO4.C er (i alle fall før det kommer en senter i Elysian-serien) Wharfedales største og beste senterhøyttaler. På tross av dette koster den under 7.000 kroner, noe som er eksepsjonelt god valuta for pengen. Da vi fikk prisene på denne måtte vi faktisk regne både to og tre ganger, samt sende en epost til Wharfedale før vi turte å innse hvor godt kjøp denne høyttaleren faktisk representerer.

Ikke bare er den utstyrt med Wharfedales fantastiske AMT-diskant, utviklet for Elysian-serien, den har også to stk. 6,5" store basselementer laget av kevlar, så vel som den glimrende 2" store mellomtonedriveren fra blant annet EVO4.4. Hele herligheten veier neste 16kg og er utrolig flott utført i enten valnøtt, sort ask eller hvitpigmentert ask.

Hele herligheten er hele 75cm bred og nesten 25cm høy, så den tar litt plass, men du verden for et godt kjøp!

EVO-AMT-Exploded-Diagram-2.jpg

EVO4-serien

EVO4 er Wharfedale sin aller nyeste serie. Den ble utviklet paralellt med Elysian og ble laget for å være en nedskalert versjon av flaggskipet, med så mye som mulig av teknologien fra storebroren som mulig, men til en helt annen pris.

Serien er også mye mer omfangsrik, med to stativhøyttalere, to gulvstående modeller samt to senterkanaler og én dedikert vegghengt bakhøyttaler.

Alle høyttalerne i serien er bestykket med den seneste versjonen av Wharfedale sin berømte AMT-diskant (Air Motion Transformer). I en AMT-diskant er selve membranen holdt i et magnetisk felt hvor strategisk plasserte magneter har en jevn og absolutt kontroll over hele membranens overflate. Selve membranen er både utrolig lett og har uvanlig stor overflate noe som resulterer i fyldig, uanstrengt og eksepsjonelt oppløst gjengivelse.

EVO4 Walnut Series (2) (2)_ny.JPG

Historikk

Wharfedale er en gammel og ærverdig høyttalerprodusent som kan spore sine røtter tilbake til 1932. Firmaet ble startet i en dal ved elven Wharfe i Yorkshire, derav navnet,  da grunnleggeren Gilbert Briggs bygget sin aller første høyttaler i garasjen.

Firmaet har nå produsert høyttaIere i snart 90 år og er ansvarlig for å ha utviklet og oppfunnet flere høyttalerteknologier som nå er så etablerte at vi nærmest tar de for gitt. Deriblant keramiske magneter og «roll surround» det klassiske gummiopphenget som fester selve høyttalermembranen til kurven på nær sagt alle høyttalere. 

I dag er firmaet et datterselskap av IAG, som også eier prestisjetunge merker som Luxman, Audiolab og Quad. Det fantastiske med IAG er at de lar hvert firma være uavhengig, og tro mot seg selv, samtidig som de sørger for at de har det de trenger av ressurser og produksjonskapasitet for å holde seg konkurransedyktige. Wharfedale bygger i dag alle sine høyttalere fra bunnen av i en av verdens mest moderne og, med sine 140 mål, største høyttalerfabrikker.

Informasjon fra produsent

Wharfedale’s new EVO4 has grown out of the extensive research and development that produced the ELYSIAN flagship loudspeakers and borrows much of the technology involved in ELYSIAN.

The primary focus is on the AMT development resulting in a radically different way of reproducing high frequency detail efficiently and accurately. Similar cabinet technology to ELYSIAN provides a stable and solid foundation for the drive units with radiused edges to help integrate the driver output with the room acoustics. In addition the unique SLPP bass reflex system, as developed for ELYSIAN, is now incorporated in EVO4.

Spesifikasjoner

General Description 3-way centre speaker
Enclosure Type bass reflex
Transducer Complement 3-way
Bass Driver 6.5"(165mm) black woven Kevlar® cone x 2
Midrange Driver 2"(50mm) soft dome
Treble Driver 30x60mm AMT
AV Shield No
Sensitivity (2.83V @ 1M) 90dB
Recommended Amplifier Power 25-150W
Peak SPL 108dB
Nominal Impedance 8Ω Compatible
Minimum Impedance 4.3Ω
Frequency Response (+/-3dB) 48Hz ~ 22kHz
Bass Extension (-6dB) 42Hz
Crossover Frequency 1.5kHz,3.9kHz
Dimensions (HxWxD) 245 x 750 x (340+10)mm
Net Weight 15.8kg/pcs

 

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×