Wharfedale EVO4.4

Wharfedale

Varenr.
980009864
Pris fra
kr 18 995
Enhet
par

Wharfedale EVO4.4 er flaggskipet i Wharfedales nye EVO4-serie og den beste gulvstående høyttaleren Wharfedale lager med unntak av den ekstreme Elysium 4.

EVO4.4

EVO4.4 er flaggskipet i Wharfedales nye EVO4-serie og den beste gulvstående høyttaleren Wharfedale lager med unntak av den ekstreme Elysium 4. EVO4.4 deler mye av teknologien til Elysium 4, blant annet når det kommer til Wharfedales påkostede AMT-dikant. Høyttalerne veier neste 26kg hver og er bestykket med to 6,5-tommer store basselementer laget av vevd kevlar. Dette er en kraftig gulvstående høyttaler som spiller all slags musikk med stor overbevisning og som også vil utmerke seg som fronthøyttaler i et høykvalitets hjemmekinoanlegg sammen med den ekstremt gode, og kraftige, senterkanalen EVO4.C.

Selv om dette er en kraftig høyttaler er det kanskje allround-egenskapene og den store uanstrengtheten som imponerer mest. EVO4.4 har en glattheten, renheten og naturtro mellomtone som få høyttalere kan matche, selv i betydelig høyere prisklasser. Brilliansen i mellomtonen skyldes først og fremst kvalitetene i den 2-tommer store mellomtonedomen. Dette er et konsept vi har utrolig god erfaring med da den gir en deilig og uanstrengt fylde i vokalområdet. Stemmer høres ekte ut, uten noen som helst form for farging, i særstilling gjelder det dyp manns-vokal. 

EVO4.4 er en sublim allround høyttaler med klare high-end-kvaliteter, selv om prisen er oppsiktsvekkende lett å svelge. Denne høyttaleren gir rett og slett uforskammet god valuta for pengene og vil for de aller fleste være en høyttaler man kan leve lykkelig med resten av livet!

EVO-AMT-Exploded-Diagram-2.jpgEVO4-serien

EVO4 er Wharfedale sin aller nyeste serie. Den ble utviklet paralelt med Elysian og ble laget for å være en nedskalert versjon av flaggskipet, med så mye som mulig av teknologien fra storebroren som mulig, men til en helt annen pris.

Serien er også mye mer omfangsrik, med to stativhøyttalere, to gulvstående modeller samt to senterkanaler og én dedikert vegghengt bakhøyttaler.

Alle høyttalerne i serien er bestykket med den seneste versjonen av Wharfedale sin berømte AMT-diskant (Air Motion Transformer). I en AMT-diskant er selve membranen holdt i et magnetisk felt hvor strategisk plasserte magneter har en jevn og absolutt kontroll over hele membranens overflate. Selve membranen er både utrolig lett og har uvanlig stor overflate noe som resulterer i fyldig, uanstrengt og eksepsjonelt oppløst gjengivelse.

EVO4.4 Lifestyle WHF Award (3).jpg

Historikk

Wharfedale er en gammel og ærverdig høyttalerprodusent som kan spore sine røtter tilbake til 1932. Firmaet ble startet i en dal ved elven Wharfe i Yorkshire, derav navnet,  da grunnleggeren Gilbert Briggs bygget sin aller første høyttaler i garasjen.

Firmaet har nå produsert høyttalere i snart 90 år og er ansvarlig for å ha utviklet og oppfunnet flere høyttalerteknologier som nå er så etablerte at vi nærmest tar de for gitt. Deriblant keramiske magneter og «roll surround» det klassiske gummiopphenget som fester selve høyttalermembranen til kurven på nær sagt alle høyttalere. 

I dag er firmaet et datterselskap av IAG, som også eier prestisjetunge merker som Luxman, Audiolab og Quad. Det fantastiske med IAG er at de lar hvert firma være uavhengig, og tro mot seg selv, samtidig som de sørger for at de har det de trenger av ressurser og produksjonskapasitet for å holde seg konkurransedyktige. Wharfedale bygger i dag alle sine høyttalere fra bunnen av i en av verdens mest moderne og, med sine 140 mål, største høyttalerfabrikker.

EVO4 Walnut Series (2) (2)_ny.JPG

Informasjon fra produsent

Wharfedale’s new EVO4 has grown out of the extensive research and development that produced the ELYSIAN flagship loudspeakers and borrows much of the technology involved in ELYSIAN.

The primary focus is on the AMT development resulting in a radically different way of reproducing high frequency detail efficiently and accurately. Similar cabinet technology to ELYSIAN provides a stable and solid foundation for the drive units with radiused edges to help integrate the driver output with the room acoustics. In addition the unique SLPP bass reflex system, as developed for ELYSIAN, is now incorporated in EVO4.

Spesifikasjoner

General Description 3-way floorstanding Speakers
Enclosure Type bass reflex
Transducer Complement 3-way
Bass Driver 6.5"(165mm) black woven Kevlar® cone x 2
Midrange Driver 2"(50mm) soft dome
Treble Driver 30x60mm AMT
AV Shield No
Sensitivity (2.83V @ 1M) 89dB
Recommended Amplifier Power 30-200W
Peak SPL 107dB
Nominal Impedance 8Ω Compatible
Minimum Impedance 4.3Ω
Frequency Response (+/-3dB) 44Hz ~ 22kHz
Bass Extension (-6dB) 38Hz
Crossover Frequency 1.4kHz,4.7kHz
Dimensions (HxWxD) 1060 x 250 x (340+10)mm
Net Weight 25.6kg/pcs

Relaterte varer

Leak Stereo 130
kr 11 995
Yamaha RX-A2A
kr 9 990
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×