Wharfedale Elysian 4

Wharfedale

Varenr.
980009862
Pris fra
kr 99 995
Enhet
par

Wharfedale Elysian 4 er flaggskipet til Wharfedale. En massiv, men like fullt vakker høyttaler med eksepsjonell finish og byggekvalitet.

ELYSIAN4-Artistic-Walnut-(3)_1.jpg

Elysian 4 - flaggskipet

Elysian 4 er flaggskipet til Wharfedale. En massiv, men like fullt vakker høyttaler med eksepsjonell finish og byggekvalitet. Høyttaleren er bygget rundt Wharfedale sin patenterte AMT-diskant samt en 6-tommer stor mellomtone laget av et forsterket glassfiberkomposittmateriale. I tillegg er Elysian 4 bestykket med to stk 8-tommers basselementer som sikrer eksepsjonelt god og presis bass ned det 30Hz.

Lydmessig er Elysian 4 en stålneve i silkehanske. Ekstrem dynamikk og anslag er kombinert med superoppløst diskant og en silkemyk mellomtone som aldri blir skarp eller pågående. Høyttaleren spiller all slags musikk med den største selvfølgelighet og innlevelse.

En eksepsjonelt gjennomført og vakker High-End-høyttaler som gir fantastisk god valuta for pengene!

ELY AMT 01.jpg

Elysian-serien

Elysian er Wharfedale sitt flaggskip. Serien er helt nyutviklet og ble lansert i 2020 med ett mål - å tilby en audiofil luxushøyttaler med grensesprengende ytelse til en pris man ikke trodde var mulig. Vi tror at de har klart akkurat det, for vi har aldri sett en slik finish eller byggekvalitet i denne prisklassen.

Kabinettet er i seg selv nesten et stykke kunst med perfekt polert treverk og pianolakk. Byggekvaliteten er ekstrem med tykke dempede vegger og overkonstruerte avstivninger noe en vekt på nesten 50kg per par vitner om (Elysian 4).

Serien består a to modeller én stativhøyttaler (Elysian 2) og en gulvstående modell (Elysian 4). Begge høyttalerne er bygget på samme lest med Wharfedale sin patenterte AMT-diskant samt en 6-tommer stor mellomtone laget av et forsterket glassfiberkomposittmateriale. Det samme materiale går igjen i de 8-tommer store basselementene. Elysian 2 er bestykket med ett slikt element mens storebroren har et vesentlig større kabinett og 2 stk. basselementer for høyere krafthåndtering og dypere bassgjengivelse.

Historikk

Wharfedale er en gammel og ærverdig høyttalerprodusent som kan spore sine røtter tilbake til 1932. Firmaet ble startet i en dal ved elven Wharfe i Yorkshire, derav navnet,  da grunnleggeren Gilbert Briggs bygget sin aller første høyttaler i garasjen.

Firmaet har nå produsert høyttaIere i snart 90 år og er ansvarlig for å ha utviklet og oppfunnet flere høyttalerteknologier som nå er så etablerte at vi nærmest tar de for gitt. Deriblant keramiske magneter og «roll surround» det klassiske gummiopphenget som fester selve høyttalermembranen til kurven på nær sagt alle høyttalere. 

I dag er firmaet et datterselskap av IAG, som også eier prestisjetunge merker som Luxman, Audiolab og Quad. Det fantastiske med IAG er at de lar hvert firma være uavhengig, og tro mot seg selv, samtidig som de sørger for at de har det de trenger av ressurser og produksjonskapasitet for å holde seg konkurransedyktige. Wharfedale bygger i dag alle sine høyttalere fra bunnen av i en av verdens mest moderne og, med sine 140 mål, største høyttalerfabrikker.

Informasjon fra produsent

A genuine example of luxury audio, ELYSIAN offers indulgence in design, materials aesthetic and performance. A thorough and no compromise approach has lead the Wharfedale engineers to create a benchmark in affordable, audiophile-grade luxury loudspeakers. Cutting edge design and class-leading technology are combined to deliver musical reproduction that will proudly challenge the world’s finest loudspeakers.

From the Piano-Lacquer finished cabinet, created with details of true craftsmanship, through to the AMT (Air Motion Transformer) high frequency transducers and European manufactured bass drivers, ELYSIAN represents a new standard in the world of home audio experiences.

The resultant sound, from the finely balanced driver selection and expert crossover design, matches the pristine design with a degree of natural transparency that will leave you breathless.

One for the connoisseur and one for the history books, ELYSIAN will leave you questioning, how is this possible in this price-class?

ELYSIAN is truly an audio engineering work of art.

wharfedale-elysian-4-white-speakers-with-tv.jpg

Spesifikasjoner

System 3-way floorstanding speaker
Drivers  
Treble 27x90mm AMT
Midrange 6.0" (150mm) coated fibre glass matrix cone
Bass 8.5" (220mm) coated fibre glass matrix cone
Nominal Impedance 4Ω (compatible 8Ω )
Crossover Frequency 340Hz, 3.1kHz
Frequency Response 30Hz - 22kHz (+/-3dB)
Sensitivity 92dB (2.83V @1m)
Recommended Amplifier Power 15 - 250W
Weight 49.5kg/pcs
Dimensions (H x W x D)mm 1188 on plinth x 402 on plinth x (432+30) with terminals

 

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×