Quad ESL 2812

Varenr.
980009580
Pris
kr 99 995
Enhet
par

Quad ESL 2812 er en legendarisk elektrostat med ytelse i verdensklasse!

images.jpg
Quad er et engelsk firma kjent for sine ettertraktede rørforsterkere og legendariske elektrostatiske høyttalere. Quad ESL 2812 er Quad sin mest kompakte fullelektrostat (ingen dynamiske drivere). Lydmessig er den identisk med storebroren ESL 2912, men med ett mindre basspanel.

The Quad Electrostatic Loudspeaker (ESL) ble lansert i 1957 og var verdens første elektrostatiske fulltonehøyttaler. Den har i ettertid blitt en av historiens mest kjente høyttalerkonstruksjoner, og er utnevnt av blant annet Sound & Vision til "one of the most important speakers of the 20th century".


081320_vintge_gear_quad_esl-57_promo.jpg

Elektrostatiske høyttalere, og Quad i særklasse, er kjent for sin utrolig klare, rene og livstro mellomtone og stemmegjengivelse. Siden høyttalerene ikke har noe kabinett har de heller ingen kabinettresonanser som kan farge lydbildet og den store fulltonedriveren gi alle stemmer realistisk fylde og tyngde. Til eksempel Leonard Cohen er en fantastisk opplevelse på disse høyttalerene!

Om renhet og oppløsning tradisjonelt sett har vært elektrostatens styrke har krafthåndtering og bassgjengivelse vært dens akilleshæl. Dette kan vi dog ikke si om Quad sine seneste modeller. Det finnes selvfølgelig høyttalere som spiller enda høyere, men hverken 2812 eller 2912 har ingen problemer med å gjengi selv basstungt materiale ved høyt lydtrykk. Den utrolig organiske og fyldige bassgjengivelsen og det raske anslaget med masse snert og driv er faktisk det som oftest kommenteres når vi demonstrerer høyttaleren i butikken, her har man tross alt et basselement på størrelse men en vanlig stuedør, så det umiddelbare anslaget i både akustiske og elektroniske perkusjonsinstumenter er ganske avhengighetsskapende. :-)

Quad sine elektrostatiske høyttalere har en fyldig og glatt gjengivelse som både er ekstremt oppløst og uvanlig tilgivende overfor "dårlige" opptak. Den er en høyttaler som gir deg ekstremt lyst til å høre på musikk, og det er vel en av de høyeste skussmålene en høyttaler kan få?

Ytelsesmessig synes vi også ESL 2812 gir ekstremt god valuta for pengene. Selv om den koster en del er den helt på aller øverste referansenivå når det gjelder romfølelse, mellomtone og realisme. Den krever heller ikke alt for mye fra forsterkeren, da de er relativt lettdrevne, men plasseringsmessig vil de helst ha en hel meter til bakvegg om denne ikke er dempet.

En legendarisk høyttaler som anbefales på det varmeste!


Spesifikasjoner:

Format Floor standing dipole with 3 degree fixed tilt
Type Multiple Electrostatic Drive Membranes
Time Delay Progressive Concentric Rings
Chassis Structure Heavy Duty Composite Aluminium / Steel
Panel Elements 4
Maximum Output 2 N/m_ at 2m On Axis
Sensitivity 1.5mbar Per Volt Referred To 1m
  (86 dB/2.83 V RMS Equivalent)
Impedance 8 Ohms Nominal
Impedance Variation 4-15 Ohms
Maximum Input Continuous Input Voltage (RMS): 10V
  Programme Peak For undistorted Output: 40V
  Permitted Peak Input: 55V
Frequency Response 37Hz - 21kHz (-6dB)
  33Hz - 23kHz (useable)
Distortion (100dB at 1m) Above 1000Hz 0.15%
  Above 100Hz 0.5%
  Above 50Hz 1.0%

 

Relaterte varer

Quad QII 80
kr 84 995
Quad QII Classic Integrated
kr 49 995
Quad QII 40
kr 44 995
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×